Miercuri, 14 Martie 2012 10:10

Cocktail de vitamine si de bucurie

Scris de  Cecilia Caragea
Acorda o nota articolului
(63 Voturi)

Intotdeauna ne dorim sa incercam ceva nou pentru sanatatea si frumusetea noastra. Mai ales intr-o zi insorita de primavara! Asa ca ieri dupa-amiaza ne-am intalnit din nou cu doamna Anca Daniela Raiciu, director de marketing Hofigal, si cu doamna Liliana Simion, farmacist-sef, pentru a descoperi noi secrete care sa ne ajute sa fim frumoase, sanatoase, bucuroase... Evident, am incercat o masca de fructe, am povestit despre ultimele descoperiri in privinta diverselor ingrediente naturale vehiculate pe canalele de stiri, dar am discutat si despre cum pot lucrurile asa-zis marunte sa schimbe fata lumii, despre cum pot sa schimbe mentalitati, obiceiuri, traditii... 
Uleiul de argan, de exemplu, care a fost doar unul dintre ingredientele mastii cosmetice prezentate de aceasta data, a schimbat stilul de viata din Nordul Africii. Fiind extrem de solicitat in ultimii ani in industria cosmetica, uleiul de argan nu numai ca a devenit sursa de venit pentru populatiile din Nordul Africii, dar a schimbat stilul de viata de aici. Daca in lumea musulmana femeile stau de obicei acasa, barbatii fiind cei care muncesc si intretin familia, oportunitatea de a exporta acest ulei de argan la preturi convenabile a facut ca femeile sa munceasca si ele. Afara din caminul familial. In cooperative dedicate muncii lor. Iar in acest fel au avut posibilitatea sa nu mai fie atat de izolate, sa discute intre ele, sa construiasca si altfel de lucruri pentru comunitatea din care fac parte... Sa discute despre educatia copiilor lor, sa faca diverse planuri de viata, nu numai pentru baietii lor, ci si pentru fetele lor, sa le doreasca un viitor in care educatia sa fie una veritabila si nu atat de limitata precum cea obisnuita pana nu demult. S-au schimbat si ele, s-au schimbat si partenerii lor, modul lor de a convietui, de a privi lucrurile, de a-si face planuri de viitor, intelegerea asupra ideii de cuplu, de parteneriat de viata... Si asa incet-incet ne-am dat seama ca toate lucrurile astea marunte duc la schimbari mari, la schimbari pe care nu le poti prevedea intotdeauna daca mintea nu iti e deschisa si exersata pentru a vedea legaturile dintre lucruri. Pentru ca, asa cum bine a spus cineva, legaturile exista, totul e sa le vezi! E ceea ce am invatat azi, intr-o noua intalnire cool, dacic cool!

Comentarii  

 
+4 #1 Rodica 18-03-2012 20:26
E adevarat ca marile schimbari au la baza evenimente aparent marunte. Locul femeii in societatea de astazi este rezultatul schimbarilor mici si perpetue...proces care a schimbat insa foarte mult rolul femeii.Mai sunt tari in care femeia are un statut inferior barbatului, insa majoritatea tarilor au aderat de mult la criteriul egalitatii.
In alta ordine de idei, atunci cand este vorba despre cosmetice de calitate, sfaturi avizate si femei cu cariere atat de frumoase, intalnirile nu pot fi decat cool.Recunosc ca am urmarit toate articolele scrise de doamna Daniela Raiciu si am inceput sa-i urmez sfaturile. Ii multumesc pentru toate informatiile utile pe care ni le furnizeaza!
Citat
 

Scrie un comentariu


Codul de securitate
Actualizeaza imaginea

sus
Te afli aici: Despre Dacic Cool Cocktail de vitamine si de bucurie