Sambata, 28 Mai 2011 14:46

De la cunoastere la sanatate

Scris de  Cecilia Caragea
Acorda o nota articolului
(50 Voturi)

Este deja bine cunoscut faptul ca printre medici gasim unii dintre cei mai inversunati fumatori. Teoretic, ei stiu prea bine la ce riscuri se expun. De altfel, le si interzic pacientilor in mod solemn sa mai fumeze, dar o fac, de multe ori, cu tigara in gura. Ei stiu si nu stiu… Sunt cunostinte abstracte care par sa nu aiba de a face cu viata lor personala… De aceea, de multe ori, un prieten poate reusi mult mai bine sa-l convinga pe acel pacient sa se lase de fumat, vorbindu-i cu convingere din propria experienta si cu acel plus de autoritate pe care il da exemplul personal. O asemenea discutie poate fi mult mai de impact decat interdictia formala de a fuma, proclamata de acel medic cu tigara in gura.
Stiinta si competenta profesionala sunt esentiale. Reprezinta acel punct central de la care trebuie sa plecam si la care trebuie sa ne intoarcem in permanenta. Dar, pe drum, avem nevoie si de experienta, de exemplul si de forta de convingere a celor din jurul nostru. Este un proces complicat in care fiecare dintre noi jucam un rol esential, fie ca ne dam seama de asta, fie ca nu... Este, de altfel, si motivul pentru care in revista online Dacic Cool am incercat mereu sa stimulam o exprimare sincera si directa a propriei experiente a fiecaruia dintre cei care au descoperit placerea comunicarii in cadrul acestui site. Din acelasi motiv, am folosit si prezenta noastra la Bookfest, pentru a putea discuta cu mai vechii nostri  prieteni sau cu cei care de-abia acum ne-au descoperit la acest targ de carte.
Am incercat sa discutam inclusiv despre problemele curente de sanatate, despre produsele naturale cu privire la eficienta carora ne-am convins, atat din experienta proprie, cat si din multiplele discutii cu specialistii. Si cum altfel poate decurge mai bine o astfel de discutie decat testand si studiind produsele in cauza?! De aceea, am venit la targ cu o serie intreaga de mostre si de materiale documentare. Am fost bucurosi sa aflam in mod nemijlocit despre experienta altora care s-au bucurat de eficacitatea acestor produse, cum ne-am bucurat si de faptul ca le-am putut oferi informatiile necesare celor care inca nu le cunosteau, dar care aveau nevoie de binefacerile lor. Dar cea mai interesanta a fost, in mod evident, interactia directa, simultana, cu cei ce aveau nevoie de astfel de produse si cu cei care deja le cunosteau. O bucurie deosebita a reprezentat-o pentru noi interactia cu tinerii, cu cei mici sau chiar cu cei foarte mici... A fost pentru noi o experienta benefica pentru organizarea viitoarelor intalniri cu prietenii Dacic Cool pe care le avem in vedere.

Comentarii  

 
+14 #1 Corina 07-06-2011 12:34
Am descoperit site-ul Dacic Cool cu mare bucurie. Am gasit aici multe sfaturi si informatii utile si inca si mai multa caldura si normalitate, lucuri care din pacate ne lipsesc in ultimul timp mereu mai mult. Acum ma bucur ca ati inceput si intalnirile directe. La doctor intr-adevar te duci cand ai nevoie sa te taie sau sa-ti prescrie un medicament. Altminteri rareori sa intelegi ceva de la ei. Am inteles mult mult mai multe legate de un mod sanatos de viata de la prieteni si acum si de la acest site pe care cu adevarat l-am indragit, decat am inteles de la medici. Va felicit si de-abia astept sa va intalnesc!
Citat
 

Scrie un comentariu


Codul de securitate
Actualizeaza imaginea

sus
Te afli aici: Despre Dacic Cool De la cunoastere la sanatate