Vineri, 27 Mai 2011 14:43

Dacic Cool la Bookfest 2011

Scris de  Cecilia Caragea
Acorda o nota articolului
(52 Voturi)

Cred ca este firesc ca o revista online precum Dacic Cool sa fie prezenta la un targ national de carte. De altfel, aceasta participare nu este acum o premiera pentru noi. Dacic Cool a mai fost prezent si la Gaudeamus. Este o excelenta ocazie de a ne intalni cu cititorii nostri, deoarece multi dintre ei, adevarati iubitori de carte, se numara printre oaspetii acestor targuri.
Pe zi ce trece, diferenta dintre print si online incepe sa se estompeze. Atat cartea, cat si revistele si ziarele, au patruns mereu mai mult pe online. Iar online-ul nu mai reprezinta doar o forma de informare rapida si seaca. El ne permite astazi sa schimbam nu doar informatii, ci cu mai mult - impresii, bucurii, sentimente si emotii… Barierele, care existau inca acum un deceniu intre diferitele canale de comunicare, tind astazi sa se estompeze rapid de la o zi la alta. Este un lucru firesc ca un impatimit cititor de carte sa fie si un oaspete fidel al unei reviste online precum Dacic Cool. Cred, de altfel, ca, daca revistele tiparite isi gasesc locul la targurile de carte, Dacic Cool are cu atat mai multe motive sa fie prezent.
E in logica fireasca a lucrurilor ca editorii si scriitorii sa se intalneasca cu cititorii lor. Dar aceste intalniri sunt cu atat mai importante pentru Dacic Cool la care atat de multi cititori sunt si contributori, textele si imaginile lor constituind unul dintre pilonii principali ai revistei online Dacic Cool, indraznind sa spun ca, incet-incet, cu totii tind sa formeze o adevarata comunitate.
Cred ca Dacic Cool - si aceasta incredere imi este intarita pe zi ce trece de mereu mai multe mesaje pe care le primim in acest sens - incearca si reuseste sa ii ajute pe cei care impartasesc valori, optiuni si sentimente comune sa comunice si sa se bucure impreuna, descoperind noi si noi locuri, oameni, creatii, evenimente, traditii si acele atat de pretioase valori personale… Este minunat sa-ti poti impartasi bucuriile. Muzica, literatura si cu atat mai  mult istoria si propriile noastre traditii le poti trai cu atat mai deplin atunci cand le impartasesti cu cei ce simt la fel ca tine. Dar intalnirile online si crearea unei comunitati online nu contravin comunicarii directe. Dimpotriva, cred ca ele se pot completa intr-un mod benefic. Din acest motiv, ne pregatim sa organizam o serie cat mai variata de astfel de intalniri, participarea la targurile de carte reprezentand doar un inceput… 

Scrie un comentariu


Codul de securitate
Actualizeaza imaginea

sus
Te afli aici: Despre Dacic Cool Dacic Cool la Bookfest 2011