> Despre Dacic Cool Semintele de floarea-soarelui de la SanoVita, un produs Dacic Cool
Eroare
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 63
Luni, 14 Martie 2011 20:39

Semintele de floarea-soarelui de la SanoVita, un produs Dacic Cool

Scris de 
Acorda o nota articolului
(53 Voturi)

Asa cum anuntam deja, ne-am preocupat de alegerea si desemnarea primelor produse Dacic Cool. Explicatiile cu privire la acest demers am incercat sa le lamuresc in cadrul postarii Produse Dacic Cool.
Dar de ce ne-am oprit pentru o prima alegere asupra semintelor de floarea-soarelui de la SanoVita? Sunt mai multe motive.
In primul rand, de ce seminte? Pentru ca am vrut sa atragem atentia asupra produselor simple, nesofisticate, care fac parte din traditia noastra. Semintele, precum majoritatea produselor naturale si neprelucrate, au ajuns cu timpul sa fie privite cu o anumita desconsiderare. Multa lume le ignora cu totul sau le trateaza cu mult prea multa superficialitate. Dar semintele reprezinta unul dintre cele mai importante daruri ale naturii. Ele sunt menite sa dea nastere viitoarei plante. Pentru aceasta, ele contin intregul tezaur informational si intregul arsenal de substante vitale necesar pentru formarea si dezvoltarea viitoarei plante. Sunt substante de o maxima importanta si pentru sanatatea noastra. De aceea, in traditiile populare si in particular in propria noastra traditie, semintele ocupa un loc de frunte, ele fiind nu numai hranitoare, dar reprezentand in acelasi timp un remediu in cazul majoritatii afectiunilor. Este spre binele nostru sa readucem in atentie acest exceptional dar al naturii, menit sa ne asigure o mult mai buna sanatate si rezistenta. Ele sunt ieftine, sanatoase si gustoase. Consumul semintelor intre mese, in locul gustarilor, sau in cadrul diferitelor retete, datorita carora bucatele pot capata un plus de savoare, ne aduce un plus de sanatate. Semintele, pe langa actiunea lor terapeutica extrem de benefica, mai ales daca le consumam crude, au si avantajul ca ne satura. De altfel, ele sunt incluse si in nenumarate regimuri dietetice si pot fi incluse in nenumarate retete de prajituri, salate, sosuri etc.

In al doilea rand, de ce seminte de floarea-soarelui? In mod cert, nu sunt singurele seminte care ne ofera nenumarate principii vitale esentiale pentru organismul nostru. Dar ele se bucura de o paleta extrem de larga de astfel de substante active, fiind apreciate de specialistii americani si nu numai, drept un adevarat elixir de sanatate si reprezinta in acelasi timp, pentru noi, o adevarata traditie nationala. Semintele de floarea-soarelui sunt nu numai extrem de bogate in vitamine (precum A, B, D si E), in minerale (precum magneziu, potasiu, seleniu, mangan, fier, cupru, zinc, calciu si fosfor), in fibre, proteine si grasimi sanatoase, dar contin si o serie intreaga de alte principii active vitale pentru organismul nostru, precum fitosteroli, enzime si hormoni naturali, dar si unii dintre cei mai puternici antioxidanti, precum si multe alte substante, precum deja celebrul tryptophan, implicat direct in stimularea productiei de neurotransmitatori si care ne elibereaza de starile de tensiune, ne induce o stare de buna dispozitie si de relaxare.
Spre deosebire de alte alimente in care unele dintre aceste substante sunt prezente, in cazul semintelor de floarea-soarelui ele apar in combinatiile necesare pentru a le asigura o eficacitate maxima. Astfel, ele reusesc sa ne asigure o buna functionare a sistemului hormonal si cardiovascular, a sistemului digestiv in ansamblul lui, a creierului, a dintilor si a intregului sistem osos, combat deficientele reproductive, spasmele musculare, astmul si osteoporoza si majoritatea afectiunilor pielii prin reglarea nivelului pH-ului, contribuie la mentinerea elasticitatii tesuturilor, la regenerarea celulelor si la repararea si sinteza ADN-ului. Actiunea puternic antioxidativa si impactul pozitiv in cazul unor boli degenerative si impotriva cancerului reprezinta, de asemenea, efecte benefice evidentiate prin nenumarate studii. Dar, pentru a ne putea bucura de toate aceste binefaceri, este necesar sa consumam seminte crude si de cea mai buna calitate. Astfel ajungem la cel de al treilea motiv al alegerii noastre.
De ce semintele de floarea-soarelui de la SanoVita? Pentru ca sunt produse de calitate, atent selectionate, in care poti avea incredere. Deoarece SanoVita se straduieste deja de la inceputul anilor ’90 sa aduca si sa impuna pe piata produse naturale de cea mai buna calitate, preluand ca motto indemnul parintelui medicinii, Hipocrate, Hrana sa fie leacul tau! Ea comercializeaza sub brandul sau doar seminte de floarea-soarelui atent selectionate. Sunt seminte de cea mai buna calitate provenind din culturi ferite de poluare. Semintele, chiar daca par la prima vedere produse simple si banale, ridica de fapt o serie intreaga de probleme de calitate. Recoltarea, procesarea si ambalarea le asigura la randul lor pastrarea calitatii si sunt menite sa ne fereasca de orice riscuri care ar putea proveni din eventuale contaminari sau degradari ale calitatii lor. Astfel, semintele de floarea-soarelui de la SanoVita le putem consuma cu certitudinea ca ne vom bucura de aportul maxim de sanatate pe care ni-l pot oferi aceste seminte de exceptie.
Speram ca mereu mai multe persoane sa-si indrepte atentia spre aceste seminte produse de planta care, asa cum o arata si numele, prezinta cea mai mare afinitate pentru atat de benefica energie solara. Sunt seminte care demult pot fi considerate ca apartinand traditiei noastre populare… (Foto: Stock.XCHNG)

Mai multe din aceasta categorie: « Tanti Reli si Tanti Cornelita Incerc... »

Scrie un comentariu


Codul de securitate
Actualizeaza imaginea

sus
 

Ultimele comentarii

RSS