Luni, 06 Decembrie 2010 11:22

Tanti Reli si Tanti Cornelita

Scris de  Cecilia Caragea
Acorda o nota articolului
(36 Voturi)

Cand eram copil, cumparam paine si din cand in cand zahar candel de la Tanti Reli. Administra singurul magazin din zona. Se chema punct alimentar. Mai avea chibrituri si marmelada. Probabil si alte lucruri, pe care nu le-am remarcat. Ma ridicam pe varfuri sa ajung la tejghea, stalceam cuvintele, dar ma intelegea, si, fie ca-mi ramaneau bani si de o bucatica de zahar, fie ca nu, tot primeam cate un pic mic...
Tanti Cornelita era responsabila de tutungeria din gara. Avea bomboane de vanzare! Si avea un halat alb ale carui buzunare miroseau a tutun... Imi placea sa ma ia in brate, mirosul de tutun era precum cel al batistei bunicului meu.
Zilele trecute, colindand orasul, brazii imensi din centrele comerciale, fetele care imparteau pliante, luminile de sarbatoare m-au facut sa ma gandesc la cat de diferite sunt lumile in care am trait si traiesc... Ce insemna sa-mi cumpar bomboane atunci si ce inseamna astazi... Si, impreuna cu colegii mei Dacic Cool, ne-am gandit ca n-ar fi rau sa ne impartasim unii altora experientele noastre de shopping. Ce ne place si ce nu. La magazinele din care ne luam painea, la cele de dulciuri, la show room-urile spectaculoase, la magazinele de parfumuri, la bacania din cartier, la farmacia de la colt sau la magazinul de jucarii... Cat conteaza zambetul unui vanzator, sfatul amabil, informatia corecta sau o vitrina dichisita. Scrieti-ne! Sa stim cu totii de unde merita sa cumparam!

Scrie un comentariu


Codul de securitate
Actualizeaza imaginea

sus
Te afli aici: Despre Dacic Cool Tanti Reli si Tanti Cornelita