Marti, 02 Noiembrie 2010 12:22

O prima aniversare

Scris de  Cecilia Caragea
Acorda o nota articolului
(57 Voturi)

Astazi, in 2 noiembrie 2010, se implineste un an de cand Dacic Cool este activ, online. A fost un inceput timid si discret. De altfel, asa ne-am si dorit, pentru ca Dacic Cool trebuie sa creasca sanatos, de la sine, sa reprezinte un concept viu si puternic si nu un simplu foc de artificii. Ne bucuram ca acum, in momentul in care sarbatorim prima aniversare, Dacic Cool reprezinta deja o comunitate semnificativa din toate colturile tarii, dar si din Basarabia, Germania, Italia, Spania sau America. Ne bucuram de asemenea ca astazi www.daciccool.ro gazduieste deja contributiile a sute si sute de autori diferiti, care si-au gasit timpul sa ne trimita gandurile, textele si fotografiile lor, pentru care le multumim si cu aceasta ocazie. Speram din tot sufletul ca astazi, vorbind despre Dacic Cool, sa ne putem referi la toti acestia ca la o adevarata comunitate Dacic Cool. O comunitate care deja nu se mai reduce la acea mica echipa cu care am demarat acest proiect, ci care cuprinde deja sutele de contributori si miile de cititori fideli.

Speram ca impreuna sa dam o noua consistenta acestui concept, astfel incat comunitatea Dacic Cool sa poata creste in continuare, conducand la un nou suflu, la o reala solidaritate si la o sansa comuna pentru un viitor la al carui cherem sa nu fim noi, ci pe care sa-l putem construi pe masura viselor noastre. Pentru ca, daca noi nu avem incredere in fortele si in ideile noastre, atunci nimeni nu ne va lua in seama!

De la oamenii care au reusit cu adevarat sa construiasca ceva in viata lor, trebuie sa invatam sa avem incredere in noi insine si trebuie sa invatam ce inseamna forta unei adevarate echipe. Reusita nu va veni decat din propriul angajament si din coeziunea unei echipe care stie ca viata adevarata se bazeaza pe dragoste, respect si incredere.

Nu este simplu, dar intr-o lume in care trebuie sa fii creativ si eficient, in care trebuie sa fii productiv (un termen care astazi se vrea a fi suveran), trebuie in acelasi timp sa nu incetezi sa fi viu, sa-ti pastrezi nealterata capacitatea de a visa si de a iubi, capacitatea de fi tu insati, cu toate visele si sentimentele tale. Pentru ca oricat ar fi de important sa fim productivi - si este cu adevarat esential sa dobandim aceasta calitate -, nu vom ajunge nicaieri daca ne pierdem sensibilitatea, capacitatea de a fi noi insine, de a ne bucura de cei de langa noi, de visele si de amintirile noastre, daca vom ajunge sa uitam de unde venim si incotro vrem sa mergem.

Viata este astazi o adevarata furtuna, mereu mai apriga, prin care trebuie sa reusesti sa treci. Dar nimic nu e mai periculos atunci cand, prins de furtuna in intinderea nesfarsita a apelor, te trezesti ca ti-ai pierdut carma si motoarele… Este un moment in care lumea se schimba profund, in care criza este mult mai profunda decat acest varf al aisbergului, pe care il reprezinta criza financiara si economica, care da atatea batai de cap unei lumi intregi si care pe noi ne-a aruncat cu un deceniu in urma. Este o criza care, in cativa ani, va schimba lumea in mod profund. Pentru noi este important sa nu ne lasam striviti de ea, ci sa reusim sa ne regasim fortele pentru a putea iesi in final mai puternici.

Traim intr-o lume a banului. Dar, in acelasi timp, este o lume care apartine mereu mai mult ideilor si cutezantei, celor puternici, care stiu ce vor si incotro se indreapta. Este o perioada din care vom putea iesi invingatori doar daca vom reinvata ce inseamna solidaritatea, respectul si dragostea pentru cel de langa tine, daca ne vom debarasa de nepasare si de acea cumplita stare de spirit a celor care-si doresc sa moara si capra vecinului… Nimic nu  este mai periculos si mai jalnic decat minciuna si desconsiderarea celorlalti! Multi spun ca ar fi elemente caracteristice poporului roman. E adevarat ca le intalnim destul de frecvent, dar ele, cu siguranta, nu sunt mosteniri dacice, ci trasaturi aluvionare pe care, din pacate, istoria le-a ingramadit si pe meleagurile noastre. E timpul sa ne debarasam de ele! E timpul sa nu mai acceptam minciuna si dispretul suveran! E timpul ca in tot acest vacarm al zilelor noastre sa separam minciuna si frazele zornaitoare de caracterele adevarate, de exemplul celor care au crezut in ideile lor si, prin munca, au reusit sa le transforme in succese mai mari ori mai mici. Pentru ca adevarata izbanda va apare atunci cand vom putea pune laolalta toate aceste realizari, asa cum face orice natiune adevarata. Istoria ne ofera destule exemple in acest sens. Si viitorul poate fi al nostru, daca suntem in stare sa invatam din istorie si sa intelegem, in acelasi timp, corect, incotro se indreapta astazi lumea, reusind totodata sa ne gasim echilibrul, linistea si forta, in respectul si dragostea cu care fiecare ar trebui si ar putea sa le stea alaturi celor din jurul sau.

Tocmai de aceea este atat de important sa ne punem laolalta sperantele, visele si sentimentele noastre, sa ne acordam unii altora intelegere, sprijin si incredere, pentru ca impreuna sa devenim mai puternici.

Sunt lucruri care sper ca, incetul cu incetul, sa devina elemente de baza ale unei mereu mai numeroase si mai unite comunitati Dacic Cool. Poate ca astazi multe dintre aceste deziderate par simple iluzii hazardate, dar sper ca la viitoarea noastra aniversare, la anul, comunitatea Dacic Cool sa fie nu numai cu mult mai numeroasa, dar inainte de toate imi doresc ca toate aceste sperante cu care Dacic Cool a pornit la drum, cu numai un an in urma, sa inceapa sa devina o stare reala de spirit pentru fiecare dintre noi. Atunci viitorul va inceta sa reprezinte un mare semn de intrebare si va deveni o certitudine, o certitudine a nazuintelor noastre comune. La Multi Ani, Dacic Cool!

Scrie un comentariu


Codul de securitate
Actualizeaza imaginea

sus