Vineri, 10 Septembrie 2010 08:57

Produse Dacic Cool

Scris de  Cecilia Caragea
Acorda o nota articolului
(55 Voturi)

Din aceleasi motive pentru care am considerat util si poate chiar necesar sa selectam branduri Dacic Cool, intentionam sa selectam si produse Dacic Cool. Este insa o diferenta. Daca in cazul brandurilor aveam in vedere intreaga activitate, politica si cultura organizationala, precum si raportarea la consumatori a unui brand, produsul vrem sa-l privim in sine, strict prin calitatile si eficacitatea lui si, evident, prin raportul calitate-pret pe care ni-l ofera. Sunt produse care practic nu imbatranesc si domina piata cateodata chiar si timp de decenii, pentru ca altele sa prezinte o dinamica mult mai pronuntata, evoluand rapid si lasand locul unei noi generatii, dupa doar cateva luni sau ani de zile. Este unul dintre principalele motive pentru care in cazul produselor intentionam sa alegem produsele Dacic Cool ale anului. Este o apreciere pe care ele si-o vor pastra atat timp cat vor ramane in piata, dar cu insemnul particular al anului in care au fost alese. Este o alegere pe care echipa Dacic Cool va incerca sa o realizeze atat in baza dosarului de prezentare al produsului, adica in baza aprecierii primite de acesta pe plan national si international, cat si pe baza propriei noastre aprecieri si a semnalelor pe care le vom primi de cititorii Dacic Cool, de la toti cei ce se simt Dacic Cool. Este o analiza si, in final, o alegere pe care intentionam sa o realizam la fiecare sfarsit de an si in urma careia vom anunta public produsele care consideram ca merita in acel an titlul de produse Dacic Cool.

Suntem convinsi ca acordarea titlului de produse Dacic Cool alaturi de cel de branduri Dacic Cool este in masura sa ne determine pe fiecare dintre noi sa privim cu mai mare atentie si responsabilitate brandurile si produsele carora le acordam increderea noastra, increzandu-ne mereu mai putin in aparente si cautand cu mereu mai mare responsabilitate calitatea si valoarea.

Sunt cel putin doua motive pentru care credem ca acest demers este extrem de important. In primul rand, unul personal, pentru ca astfel vom reusi sa avem un plus de grija fata de sanatatea noastra, fata de modul in care ne consumam resursele si, in final, fata de calitatea vietii noastre. In al doilea rand, datorita faptului ca astfel putem contribui si noi la efortul general care se desfasoara astazi in aceasta lupta pe care, din pacate, o ignoram prea adesea, intre cei care incearca sa pacaleasca, care incearca sa camufleze nonvaloarea in spatele unei fatade frumos poleite, fiind interesati exclusiv de propriul castig, un castig cat mai rapid si cat mai facil, si cei care, pe langa profit, inceaca sa contribuie cat pot de mult la cresterea calitatii vietii fiecarui consumator, privit ca un adevarat partener de cursa lunga. De multe ori, antrenati in ritmul trepidant al vietii de zi cu zi, ignoram aceste aspecte fara sa ne dam seama ca, de fapt, avem de suferit atat imediat, prin degradarea sanatatii, prin risipirea resurselor materiale si de timp, intr-un cuvant prin degradarea calitatii propriei noastre vieti, cat si prin incurajarea celor care desconsidera valorile elementare in masura sa conduca la un progres real al societatii din punct de vedere al respectului reciproc si al cresterii calitatii vietii fiecaruia dintre noi. Este poate aspectul cel mai grav, pentru ca el comporta compromiterea propriului nostru viitor. Ceea ce dorim este, in ultima instanta, o provocare a fiecaruia dintre noi pentru a incearca sa judecam singuri care sunt produsele pe care merita sa le alegem, care sunt brandurile care merita increderea noastra si pe care merita sa le consideram adevarati parteneri pentru un viitor pe care ar trebui sa fim constienti ca il construim si noi, pentru o viata pe care merita sa ne straduim sa o facem mai buna. Pentru ca trebuie sa fim constienti ca noi putem trai fara anumite branduri si produsele lor, dar ele nu pot exista fara noi. Trebuie sa fim constienti ca viata nu este ceva strain noua, care evolueaza de la sine, independent de noi, si careia nu avem decat a ne supune, lasandu-ne surprinsi in fiecare moment de noile ei provocari. Trebuie sa fim constienti de faptul ca fiecare dintre noi contribuim la aceasta evolutie a ei si contribuim cu atat mai eficient cu cat nu ne privim ca pe niste indivizi singulari, pierduti in timp si spatiu, ci ca pe membri unei comunitati coerente si constiente de traditia si de viitorul ei, constienta de interesele si de forta ei.

De aceea, atunci cand suntem scandalizati de politica unui brand sau de calitatea unui produs, trebuie sa ne revoltam in primul rand impotriva noastra pentru ca, fara noi, ele nu ar putea exista. Si, la fel, atunci cand regretam disparitia unui produs sau a unui brand, ar trebui a ne gandim ca o parte de vina cel putin ne apartine si noua prin faptul ca nu l-am sprijinit suficient sau i-am sprijinit concurenta in detrimentul lui. Trebuie sa fim constienti de faptul ca deja demult adevaratii conducatori ai pietii suntem noi, consumatorii si nu producatorii. Dar, neavand deprinderea sa gandim in acest fel, ne lasam prea usor manipulati, condusi de aparente.

Astfel, promovarea calitatii de brand si de produs Dacic Cool este menita in primul rand sa ne stimuleze pe fiecare dintre noi sa analizam cu mai multa atentie calitatea acestora, constientizand faptul ca prin atitudinea noastra determinam intr-un mod semnificativ nu numai raportul de moment al vanzarilor in piata, dar mult mai mult decat atat, evolutia valorilor sub semnul carora aceasta va evolua. Sunt valorile sub semnul carora vom evolua noi insine, valorile sub semnul carora alegem sa traim maine. De aceea, in cadrul societatii de astazi, consumul, raportarea si alegerea noastra, pe care o facem inconstient in fiecare zi pentru un produs sau pentru un brand, nu reprezinta doar acel act banal de achizitie, de cumparatura, ci comporta, oricat ni s-ar parea de ciudat, o optiune esentiala pentru un anumit set de valori promovat de acel brand, incorporat in acel produs.

Cumparand un produs, alegand un brand, exprimam in primul rand o optiune pentru valorile pe care le promovam, constienti sau nu, pentru ziua de maine. In incercarea de a contribui la constientizarea acestor elemente esentiale pentru o comunitate care vrea sa pastreze vie forta traditiei si vrea sa-si construiasca ziua de maine conform propriilor sale idealuri am considerat ca alegerea, propunerea, unor branduri si a unor produse Dacic Cool poate reprezenta o provocare intr-adevar utila pentru fiecare dintre noi, pentru branduri si pentru piata in ansamblul ei.

 

Scrie un comentariu


Codul de securitate
Actualizeaza imaginea

sus