Joi, 09 Septembrie 2010 13:09

Branduri Dacic Cool

Scris de  Cecilia Caragea
Acorda o nota articolului
(58 Voturi)

Astazi, suntem asaltati de mereu mai multe produse si branduri promovate prin nenumarate campanii de publicitate, unele mai agresive decat altele. Singura problema consta insa in faptul ca nu intotdeauna produsul insusi este la fel de bun precum reclama sau pe cat pretinde prospectul si pe cat incearca ambalajul sa-ti ia ochii. E aproape imposibil sa realizezi singur un studiu de piata pentru a constata care branduri sunt interesate mai mult de prezentare, de aspectul ambalajelor si de agresivitatea reclamelor si care abordeaza cu reala responsabilitate problemele de calitate. Problema e cu atat mai spinoasa cu cat in mod evident orice companie, prin insasi ratiunea ei de a fi, trebuie sa lucreze in profit. Ca atare, costurile, deloc neglijabile, pe care le comporta publicitatea se regasesc automat in pret. Fie ele vor fi mai scumpe, fie aceste costuri vor fi taiate de la cercetare sau direct din productie. In ambele situatii va fi afectata calitatea produselor. Nu este mai putin adevarat ca nici o companie nu-si poate permite sa renunte complet la publicitate, caci astazi aceasta reprezinta, asa cum ne-am obisnuit sa spunem, corect sau nu, deja de o lunga bucata de timp, chiar inima comertului. Problema comporta ca intotdeauna justa masura.

Este vorba de raportul acestor cheltuieli, iar acesta revine in ultima instanta la cultura organizationala a acelei companii, a acelui brand. In unele cazuri se incearca crearea unui miraj sau, mai rau, chiar a unei adevarate dependente a consumatorului fata de acel brand. Au fost in acest sens chiar procese celebre legate de practici cu totul ilegale precum in cazul unor marci de tigari. Dar, pana la aceste cazuri extreme de incalcare chiar a prevederilor legale, sunt cu mult mai multe situatii in care companiile incearca sa triseze sau, pur si simplu, nu le intereseaza satisfacerea reala a nevoilor consumatorului, ci doar vanzarea si rata de profit. In schimb, sunt alte companii care privesc consumatorul nu ca pe un strain care trebuie pacalit, ci ca pe un adevarat partener. Un partener pentru care se straduieste sa asigure cea mai buna calitate posibila. Un partener de cursa lunga pe care il trateaza cu un real respect, de care ii pasa, abordand acivitatea comerciala din perspectiva interesului comun si al respectului reciproc. 

Noi consideram ca acestea sunt companiile care se inscriu pe drumul normal pe care lumea incearca sa mearga astazi. Sunt companii pentru care cultura organizationala nu este o vorba goala, care nu mimeaza cercetarea, ci chiar sunt preocupate in primul si in primul rand de calitatea si eficacitatea  produselor lor, de modul in care sunt capabile sa raspunda adevaratelor nevoi ale clientilor priviti ca adevarati parteneri. Nu este vorba de acea abordare simplista in care realizezi cateva chestionare, cateva studii de piata. Adevaratul respect fata de clientul tau privit drept partener inseamna sa te straduiesti sa afli de ce are el cu adevarat nevoie, chiar daca el nici nu stie inca acest lucru. Iar apoi sa-ti iei timpul, energia si resursele necesare pentru a-l ajuta sa paseasca spre o noua calitate a vietii. Caci, in ultima instanta, acesta este demersul actual. Ca fiecare dintre noi, prin activitatea noastra, sa ne straduim sa contribuim la cresterea calitatii vietii partenerilor nostri.

Pentru ca drumul pe care orice om de buna credinta se straduieste sa impinga lucrurile consta tocmai in structurarea unei societati parteneriale in care ar trebui sa nu domneasca profitul realizat prin inselaciune si spoliere, ci profitul realizat printr-o corecta crestere parteneriala orientata in primul rand spre cresterea calitatii vietii. Nu sunt utopii! Sunt nenumarate companii care imbratiseaza aceasta mentalitate, care promoveaza o cultura organizationala bazata pe aceste valori. Demersul tine atat de convingerile morale ale liderilor acestora, cat si de faptul ca o asemenea atitudine este de natura sa asigure o crestere sanatoasa pe termen lung a unei companii si nu profitul rapid, de moment, bazat pe inselaciune.

Tocmai in acest sens incercam si noi, echipa Dacic Cool, sa selectam pentru dumneavoastra branduri care ne-au convins ca promoveaza si respecta aceste valori. Le-am numit branduri Dacic Cool, considerand ca prin aceasta vorbim de respectul orientat atat catre traditiile noastre, cat si catre viitorul pe care ni-l dorim si pe care vrem sa ni-l construim. Asa cum am incercat sa ne definim de la inceput, prin Dacic Cool incercam sa numim valorile prin care vrem sa pasim astazi intr-o lume a globalizarii fara a ne pierde insa traditiile, cultura si valorile mostenite din batrani. Calitatile pe care lumea de astazi le pretinde unor adevarate branduri suntem convinsi ca sunt in concordanta cu acest spirit Dacic Cool. De aceea, nu ne-a interesat atat de mult daca aceste branduri sunt proprietatea unui actionariat romanesc sau nu. Nu originea capitalului investit in aceste companii ni s-a parut a fi importanta, ci in primul rand valorile si cultura organizationala promovate de ele.

Si, asa cum precizam de la inceput, de cand am incercat sa ne plasam sub acest concept, Dacic Cool, credem ca este important sa militam pentru un anumit univers de valori pe care sa le pastram si sa le crestem intr-o reala integrare in actualul proces de globalizare si in nici intr-un caz in incercarea de a ne izola. De aceea, privim cu aceeasi exigenta si cu aceeasi deschidere atat brandurile autohtone, cat si pe cele de pe alte meleaguri sau acele branduri care cresc tocmai din dechiderea lor peste granite. Este vorba in ultima instanta de brandurile pe care le acceptam in ograda noastra indiferent de unde vin ele. Este vorba de brandurile in care credem ca putem avea incredere si care credem ca ne pot fi parteneri de cursa lunga.

Nu am urmarit nici plasarea acestora in piata din punct de vedere al pretului si prin aceasta a unui anumit tip de adresabilitate, pentru ca, fara indoiala, e nevoie si de produse mai ieftine si mai scumpe. Ceea ce consideram insa ca este esential este modul in care brandurile se raporteaza la consumatori, modul in care ele contribuie cu adevarat la cresterea calitatii vietii si la instaurarea unui real climat partenerial. Acesta este sensul in care am inceput acest demers de a cauta si identifica branduri pe care, sperand ca nu gresim, am inceput sa le selectam drept branduri Dacic Cool.

Multumim cititorilor nostri pentru mesajele primite pana acum si speram ca pe baza acestui dialog care a inceput sa prinda viata sa reusim sa ne lamurim mereu mai clar acest concept sub care ne-am plasat si sa ne selectam cat se poate de atent partenerii de drum, inclusiv brandurile pe care cu adevarat le putem numi Dacic Cool.

 

Mai multe din aceasta categorie: « Universul Dacic Cool Produse Dacic Cool »

Scrie un comentariu


Codul de securitate
Actualizeaza imaginea

sus
Te afli aici: Despre Dacic Cool Branduri Dacic Cool