Despre Dacic Cool

Despre Dacic Cool (81)

Astazi ne-am intalnit la un ceai... Ceainaria Rendez-Vous din Floreasca a fost cea mai potrivita gazda pentru aceasta noua intalnire cool, Dacic Cool, in care am discutat, din nou, despre mediere. De aceasta data, am aflat de la reprezentantii Consiliului de Mediere cum poti sa devii mediator, care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti si cursurile pe care trebuie sa le urmezi, dar am discutat si despre spete concrete in care medierea poate fi de ajutor, de la probleme de Protectia Consumatorului la probleme de partaje sau diferende comerciale. A fost o dupa-amiaza agreabila in care am savurat un ceai rece, am devenit ceva mai intelepti si-am hotarat ca trebuie sa mai discutam despre mediere, pentru ca ne poate ajuta sa trecem de la conflict la dialog, de la divergente la armonii, de la dezbinare la unitate, pentru ca ne poate ajuta sa evoluam ca indivizi si ca societate.




In aceasta dupa-amiaza, ne-am propus sa ne intalnim, din nou, pe terasa restaurantului Creanga de Aur, sa discutam despre... mediere. Marturisesc, sincer, ca eram tare curioasa sa vad cum va decurge aceasta noua intalnire Dacic Cool, care va fi interesul suscitat de acest subiect, care vor fi problemele concrete care vor fi dezbatute... Si am fost extrem de placut surpinsa sa vad cat de pertinente au fost intrebarile cu care au fost abordati reprezentatii Consiliului de Mediere care au vorbit despre rolul medierii, despre beneficiile procesului de mediere pentru fiecare dintre noi si pentru societatea romaneasca in ansamblul ei. Da! Ma bucur ca fac parte dintr-o asemenea comunitate cool, Dacic Cool! M-am bucurat sa vad interesul si intelegerea profunda a lucrurilor dovedite de intrebarile care au fost puse in cadrul intalnirii. Nu degeaba se spune ca este esential sa stii ce si cum sa intrebi, ca din momentul in care reusesti sa surprinzi o problema intr-o intrebare pertinenta raspunsul e deja pe cale sa se iveasca... Marturisesc ca am invatat multe din aceasta intalnire cool, neasteptat de cool!




Miercuri, 24 Iulie 2013 19:16

Aniversare

Scris de Cecilia Caragea

Astazi, am sarbatorit un an de cand magazinul Dacic Cool este online! Un an de cand a prins viata ideea noastra de a oferi online produsele romanesti care merita sa ajunga la consumatori. Pentru producatorii romani medii si mici distributia, dominata de marile lanturi straine, este de multe ori o problema, dar online-ul poate reprezenta o solutie! Tocmai de aceea ne-am gandit la un magazin online cu produse romanesti! Proiectul nostru de a promova produsele, brandurile, valorile si traditiile romanesti s-a completat, in mod firesc, cu acest magazin, care astazi a implinit un an! Esti roman? Cumpara romaneste!

Dim lights




Vineri, 05 Iulie 2013 11:39

O dupa-amiaza dulce

Scris de Cecilia Caragea

Ieri dupa-amiaza, pe terasa restaurantului Creanga de Aur ne-am intalnit cu toti cei Cool, Dacic Cool, sa testam produse noi si sanatoase, sa ne impartasim proiecte noi si vise noi. Ne-am bucurat de polenul crud de la Apiland, insa nu doar de cel poliflor pe care il stiam, ci si de delicioasele polenul monoflore. Cel mai multa ne-a placut cel de castan dulce si de mur si cel de iarba neagra. Pentru ca sunt cele mai dulci... Cateodata remediile de care ai nevoie sunt si bune, delicioase, placute! Nu intotdeauna remediile sunt amare, neplacute, dureroase! Important e sa stii si ce remediu sa alegi. Pentru ca, uneori, printre optiuni pot fi si remedii placute!...Pentru circulatia deficitara, m-am decis sa iau polen de castan dulce si mur. Este bun pentru vasele capilare, benefic pentru circulatia venoasa, dar are si rol antioxidant si antidepresiv. Cu totii am avut cate un polen monoflor preferat sau care se potrivea pentru afectiunile cu care ne confruntam sau, pur si simplu, ne-am hotarat sa-l luam pentru ca ne face bine pentru intarirea organismului, pentru imunitate si rezistenta.
Ceea ce m-a bucurat insa cel mai mult a fost ca in aceste intalnrii invatam lucruri noi, extrem de utile. Multa lume stia de efectele polenului crud, insa nu stia modul corect de pastrare al acestuia, afland in cadrul acestei intalniri ca polenul crud trebuie pastrat la congelator, altfel, la temperatura camerei, nerezistand decat maxim 2 saptamani. Este vorba de un aliment viu extrem de benefic, dar care impune anumite conditii de pastrare, pe care le respecta doar producatorii si distribuitorii seriosi. Nu trebuie sa-l cumparati daca vedeti ca nu este depozitat la rece! Pentru ca dati banii de pomana, cumparand un produs care nu mai are efectele pe care mizati! Cel mai bine este sa-l comandati online de la producatori seriosi care isi respcta numele. Asa cum stim ca o fac cei de la Apiland!
Si, cum vrem sa invatam si din traditia altor popoare si sa aflam care sunt remediile lor, printre invitatii nostri s-a numarat si compania islandeza Lysi. Un brand care imi place si... care imi face bine! Imi place pentru ca numele Lysi inseamna in islandeza lumina, uleiul de peste fiind folosit si pentru iluminat in serile lungi de iarna, dar si pentru intarirea organismului, si-mi face bine pentru ca am constatat ca, de fiecare data cand stiu ca s-ar putea sa ma incerce vreo raceala, iau rapid ulei din ficat de rechin, intr-o doza mai mare decat cea recomandata pe cutie, recunosc, dar simt imediat cum in decurs de o zi raceala e uitata... Cel mai bine este insa sa faceti periodic cure cu ulei din ficat de rechin! Dar diferitele sortimente de ulei de peste din portofoliul companiei Lysi sunt recomandate pentru diferite afectiuni si... fac toti banii! Pentru ca principiile active pe care le contin sunt intr-adevar de calitate si in dozele recomandate!
Si, dupa o asemenea dupa-amiaza placuta, deja ne gandim la urmatoarea noastra intalnire, in care sa aflam lucruri noi, utile, frumoase. Cautam impreuna ceea ce ne ajuta sa traim mai sanatos si mai frumos. Stim ca doar cautand si punand intrebari putem ajunge la lucrurile cu adevarat valoroase!




Luni, 17 Iunie 2013 16:43

Promovarea turismului romanesc

Scris de Cecilia Caragea

Mii de cititori Dacic Cool ne-au scris despre frumusetile Romaniei, despre vacantele de neuitat petrecute in locuri de-a dreptul incredibile si printre oameni admirabili. Despre experientele lor placute sau mai putin placute. Anul acesta ne-am hotarat sa venim in intampinarea lor si a tuturor celor care au inteles ca putem sa ne bucuram de vacante minunate si la noi in tara, cu o campanie de promovare a hotelurilor, restaurantelor si obiectivelor turistice pe care merita cu adevarat sa le vizitam. Desigur, turismul nostru sufera inca din nenumarate puncte de vedere. Mai avem multe de facut pana sa ne putem bucura de o infrastructura cu adevarat europeana. Dar nu mai putin adevarat este faptul ca facem prea putin pentru a ne promova initiativele de exceptie care au inceput deja sa fie prezente in turismul romanesc. Sunt deja nenumarate hoteluri, restaurante si obiective turistice care te asteapta astazi in Romania cu servicii pe care de multe ori le gasesti cu greu chiar si pe alte meleaguri si la preturi mult mai mari. Dar toate acestea au nevoie de sansa de a se face cunoscute. Si aceasta este, in acelasi timp, si sansa noastra, a turistilor, de a le cunoaste si a ne putea bucura de cele mai  bune servicii, de vacantele de neuitat pe care fiecare si le doreste pentru el, pentru familia si prietenii lui.
In aceasta vara, vrem sa stabilim tocmai aceasta atat de importanta legatura intre cei ce-si doresc o vacanta de neuitat in Romania si cei care le pot oferi serviciile de care au nevoie. Si pentru aceasta revista Dacic Cool va promova in mod sistematic in perioada urmatoare acele destinatii si oferte care pot contribui la realizarea unei vacante ca-n povesti. Fie ca este vorba de sejururi linistite in locuri menite sa-ti refaca energia pentru un nou an de munca sau este vorba de popasuri in drumuri de explorare a frumusetilor acestei tari, de redescoperire a locurilor de-a dreptul magice ale inaintasilor nostri si a capodoperelor lasate de ei. Iar la acestea se adauga si nenumaratele festivaluri, targuri si alte evenimente ce dau viata si culoare unor zile de sarbatoare.
Ne pregatim, astfel, sa gazduim cat mai multe prezentari de obiective turistice si cat mai multe impresii de vacanta. Si speram ca acest demers sa reuseasca in egala masura sa ne ajute pe cat mai multi dintre noi sa ne organizam o vara cu adevarat de neuitat si, in acelasi timp, sa ofere posibilitatea celor din turism sa se faca cu adevarat cunoscuti si apreciati pe masura a eforturilor si realizarilor obtinute de ei. A ne cunoaste si a ne promova tara este un interes comun din care noi toti avem de castigat.




Pagina 1 din 17
Te afli aici: Despre Dacic Cool