> Articole filtrate dupa data: Aprilie 2013
Sambata, 27 Aprilie 2013 10:25

Pe malul sarbesc al Dunarii, la Cazane

Cateodata e bine sa pleci, ca sa vezi lucrurile de la distanta, din departare. Vei avea o alta perspectiva asupra lor! Asa mi s-a intamplat si mie, imediat ce am trecut, pe la Portile de Fier, pe malul sarbesc al Dunarii. Poduri, stanci, paduri, statuia lui Decebal si... Valurile Dunarii, cu Liviu Ciulei si Irina Petrescu, de care imi amintesc de fiecare data cand trec pe la Cazane. Romania mea.

  •  

Publicat in Stil de viata
Sambata, 27 Aprilie 2013 08:30

Trusa de vacanta

Cand pleci la drum trebuie sa fii prevazator si sa-ti alcatuiesti cu atentie trusa de vacanta. Cateva remedii de care s-ar putea sa ai nevoie in anumite situatii, suplimentele si cosmeticele de rigoare... Si, evident, tinctura de propolis... Cred ca fiecare trebuie sa aiba o tinctura de propolis in casa, dar si in trusa de vacanta. Nu de alta, dar nu stii niciodata cand te julesti, cand te poate deranja un cos sau o taietura, iar tinctura de propolis e un remediu excelent, rapid si ieftin. In bagajul meu si-a gasit locul tinctura de propolis de la Apiland! E bine sa fii pregatit si sa nu fie nevoie sa alergi prin farmacii, mai ales cand te pregatesti sa pleci peste mari si tari. Cu atat mai mult cu cat prin alte parti medicamentele sunt mult mai scumpe decat la noi si cu atat mai mult cu cat, in anumite situatii, cred ca e bine sa aplezi singur la remediile pe care le stii foarte bine si sa-ti rezolvi rapid micile probleme de acest gen. Aflati mai multe urmarind parerile specialistilor de la rubrica Ce se intampla, doctore?

Publicat in Stil de viata
Joi, 25 Aprilie 2013 22:58

Pozitia Copilului

Am auzit cele mai felurite pareri despre Pozitia Copilului. De la banalele elogieri, excese de exuberanta, bucuria de a fi castigat un important premiu cinematografic pana la incercarea de a-i nega valoarea, reducandu-l la transpunerea unui binecunoscut scandal al copilului unei femei ce a jucat un rol important in politica romaneasca sau la o banala poveste fara substanta. E pacat ca suntem atat de neinteresati sau chiar refractari fata de propriile valori. Dar cred ca, in cazul acestui film, s-ar putea sa descoperim chiar mai mult. O anumita opacitate fata de relatiile de familie. Falsul, nerecunoasterea libertatilor si sentimentelor celorlalti, imbracarea propriei nevoi de putere si de recunoastere intr-o excesiva grija fata de ceilalti, dar prin care acestia tind sa fie practic anulati. Sunt elemente de viata tratate cu o deosebita forta de patrundere si cu o deosebita economie de mijloace. Insa, tocmai pentru ca totul este atat de veridic, in loc sa realizam o profunda introspectie asupra noastra ca persoane si asupra societatii in care traim, prea multi avem tendinta de trata povestea din film ca pe una fara consistenta si sa cautam a-i substitui, eventual, o trista parabola.
Povestea filmului nu e noua, nu e nici tipic romaneasca, ci poate chiar universala. Poate ca asta explica si succesul fulminant la prestigioasa confruntare berlineza. Ma intreb insa daca dificultatea publicului nostru de a patrunde nuantele mai profunde ale caderilor sufletesti si, mai departe, ale modului in care confruntarea cu moartea reuseste, in cele din urma, sa sparga, macar pentru o clipa, comoda asezare in linistea complezentei socializari, nu este de cautat si in modul in care ne-am obisnuit atat de mult cu cele mai necizelate si mai agresive manifestari ale vietii noastre postdecembriste incat suferintele mai profunde ale protagonistilor acestui film au devenit chiar de neinteles…
Nu ma refer la suferintele provocate de accident, ci la celelalte. Suferintele nevazute. Cele ascunse sub dulcea amagire a unei vieti opulente si realizate profesional. O replica celebra ne spune ca acolo unde dragoste nu e, nimic nu e. A avea un copil pe care, fara sa-ti dai seama, ajungi sa-l sufoci cu grija ta nu inseamna neaparat dragoste. A-i vrea binele nu e totuna cu dragostea! A munci pentru o casa ordonata si indestulata, cu o adevarata deschidere sociala nu e nici pe departe totuna cu dragostea conjugala. Baiatul refractar si cu o adresare injurioasa fata de parinti nu este pana la urma un descreierat. Este, de fapt, un om profund traumatizat. Si, oare, aceasta trauma e chiar altceva decat lipsa unei dragoste simple, adevarate, in care sa conteze doar sensibilitatea unui suflet in continua cautare?
Raul scandalos, intentionat si nepasator la suferinta si moarte vine sa se insinueze in acest film oarecum din exterior, facand insa parte din drum, din cursul vietii. Este precum destinul care loveste cand vrea el. Este soferul care, fara sa se faca vinovat, din punct de vedere legal, provoaca accidentul cu cinism, cu nepasare fata de suferinta altora, din care intelege insa sa stoarca un castig maxim. Un castig material. Caci numai de suflet si dragoste nu poate fi vorba… Aici conteaza doar etalarea cailor putere si a unei prezente cu sex appeal, la fel de costisitoare.
In rest, avem o extrem de interesant dozata desfasurare, de la revolta violenta la suferinta profunda a familiei decedatului. Drumul de la raceala pragmatica a actiunilor de "stergere a urmelor" si de rezolvare a cazului, de salvare a copilului, de demonstrare a proprilor capacitati de a-l ocroti, a unei mame care pana in final ajunge sa descopere ca sufletul exista, ca suferinta exista, ca viata nu e asa cum a reusit ea sa se amageasca. Este o descoperire prin contaminare. Prin contaminare, de la o femeie simpla care se confrunta cu destinul si cu lumea al carui tumult trece prin marginea satului ei. La ea, jalea si consternarea in fata absurdului trecerii nefiresti a vietii intru moarte vine sa potenteze dragostea fireasca fata de cei din jur. Va reusi oare si protagonista nostra sa descopere dragostea, sa descopere aceasta dragoste? Greu de spus! Dar, oricum, a descoperit grozavia absentei ei.
Filmul este, poate, in ultima instanta, cumplita poveste a trairii ce pandeste un suflet ce se complace in perfida amagire a dragostei trecute in nefiinta, a dragostei din care nu au mai ramas decat acele lucruri ce se complac in absenta dragostei sau care fac casa buna cu simpla ei aparenta. Al dragostei inlocuite cu acel perfid surogat cu o mie de fete.

Dim lights

Publicat in Stil de viata
Marti, 23 Aprilie 2013 13:59

Comunicarea de brand

Comunicarea de brand trebuie sa fie astazi un proces continuu care sa imbine, intr-un mod inteligent, cele mai diferite canale de comunicare. Trebuie sa fie o comunicare sincera, bidirectionala, bazata pe o buna cunoastere a brandului si a publicului acestuia. In plus, trebuie sa tina seama de specificul fiecarui canal de comunicare. Sa fie interesanta, atractiva, sa creeze "dependenta" si nevoia de a povesti...

A trecut deja multa vreme de cand nu-ti mai poti imagina un brand serios care sa nu aiba un site, un blog si macar o pagina pe retelele de socializare. Daca a fost o vreme in care se considera drept suficient un site de prezentare, astazi, prezenta pe web presupune o comunicare dinamica, continua, cu subiecte atractive, care sa genereze nevoia de a fi povestite si repovestite. Este calea principala prin care brandul intra in viata, in mintea si in sufletul publicului sau. Deja de multa vreme se constata o mereu mai accentuata scadere a fortei de impact a publicitatii clasice. Pentru unii, poate paradoxal simultan cu declinul mass-mediei tiparite, creste impactul comunicarii de continut a brandurilor prin materiale de tipul editorialelor si a celor mai felurite articole. Arta este acum de a crea o adevarata tesatura a acestor articole plasate pe site, pe blog, in media online si offline, pe retelele de socializare.
Evident, pe fiecare dintre aceste canale, articolele trebuie sa imbrace formele specifice. Ele trebuie sa se adecveze asteptarilor publicului, asteptari care pot varia chiar in mod radical de la un canal de comunicare la altul. Dar ele trebuie sa aduca mereu ceva nou, proaspat, neasteptat. Ceva remarcabil pentru cititor, pe care acesta nu numai ca nu-l uita, dar pe care simte nevoia sa-l comenteze, sa-l povesteasca mai departe. In acelasi timp, fiecare mesaj trebuie sa ramana ancorat corect in filosofia brandului pentru care comunica. Si, poate, cel mai greu e ca intreaga comunicare trebuie sa se orchestreze, sa se inchege ca intr-o simfonie. Lucru care necesita si pricepere, dar si un anumit simt al comunicarii, caci prea adesea se cade in adevarate dizarmonii. Este de altfel si motivul pentru care un comunicator intern al brandului se descurca atat de greu. In afara de experienta si cunoasterea specificitatii fiecarui canal de comunicare in parte, de talentul de a construi aceste articole atractive si interesante, care sa captiveze publicul, este necesar sa intuiesti corect dinamica pe care acestea o genereaza. Publicul nu este amorf, ci reactiv. Are propria lui personalitate pe care tu trebuie sa ajungi sa o intuiesti. Caci doar asa vei descoperi succesiunea optima a materialelor postate pe diferitele canale si variatia informatiei, a povestilor din fiecare material, astfel incat ele sa genereze cu adevarat nevoia si placerea de a fi repovestite. Capacitatea de a urmari si de a intelege corect feedback-ul acestui public reprezinta o provocare in sine. Dar nici pentru un comunicator profesionist, din exterior, nu este usor, caci este necesar sa cunosti perfect atat brandul, cat si publicul acestuia.
A lucra pentru un brand necesita, din acest motiv, un timp si un efort prealabil de acomodare, de studiere a brandului si a publicului acestuia. Dar esentiala este in primul rand propria experienta si intuitie. Este o munca interesanta, poate chiar fascinanta. Trebuie sa recunosc ca pe mine una ma fascineaza cu adevarat. Cu fiecare brand nou pentru care lucrez, se deschide parca o noua fereastra asupra lumii. Cu fiecare blog sau pagina de facebook pe care le demaram pentru clientii agentiei noastre de comunicare, cu fiecare analiza a prezentei in online, cu fiecare strategie de comunicare, cu fiecare proiect care prinde viata, prin care brandul si publicul acestuia au de castigat, traiesc, ca om de comunicare, o satisfactie fara egal. De altfel, cred ca fara pasiune este practic imposibil sa faci fata cu succes acestor provocari. Daca esti insa cu adevarat pasionat, cu greu ai putea cunoaste satisfactii mai mari. A reusi sa faci legatura dintre un brand si publicul acestuia, sa generezi acea dinamica prin care castiga deopotriva amandoi, sa urmaresti modul in care cresc impreuna, sa generezi aceasta minunata simfonie a comunicarii, este fara indoiala un lucru minunat. Este cea mai mare satisfactie pe care mi-o confera Arena Communications, mai ales atunci cand brandurile si publicurile acestora sunt incantate in egala masura.

Publicat in Comunicare in Arena
Sambata, 20 Aprilie 2013 22:47

Zile linistite si filme bune

Un week-end linistit in care, in sfarsit, am avut parte de un film bun! The Hunt (Vanatoarea), film danez, bine facut, despre forta si persistenta unei suspiciuni...

Dim lights

Toamna trecuta am mai vazut un film danez excelent - A Royal Affair (O afacere regala). Surprize placute ultimele productii daneze! Merita!

Dim lights

Publicat in Stil de viata
Sambata, 20 Aprilie 2013 11:45

De azi inspre maine

Dupa ce am coordonat cateva campanii pe bloguri si dupa experientele pe care le-am avut in comunitatea Dacic Cool, in care toti cei care simt si traiesc romaneste se exprima despre brandurile romanesti, despre valorile si traditiile romanesti, despre brandul de tara, despre companiile romanesti si oamenii care ne fac ceea ce suntem, pot sa afirm cu tarie ca viitorul este al branderilor, al oamenilor activi si dinamici, care se exprima, care reactioneaza, care nu lasa lucrurile sa treaca pe langa ei fie ce-o fi... Si-am mai invatat un lucru! Cei care doar mimeaza implicarea, fie ca este vorba de companii, fie ca este vorba de personalitati, sunt rapid detectati de adevaratii branderi. Cred asadar ca a castiga cu adevarat nu se poate decat ca urmare a unei profunde transformari de mentalitate, dupa ce-ti recunosti eventualele greseli, daca vrei sa inveti cu adevarat, daca intr-adevar iti pasa si vrei sa faci lucrurile mai bune si lumea mai frumoasa... Doar mimand implicarea, pentru un castig rapid si facil, nu vei avea succes pe termen lung. Doar cei care isi asuma efortul unor schimbari profunde pot sa spere victorii! Lumea branderilor va aduce schimbari de care acum nici nu suntem constienti! Suntem de-abia in zorii unei revolutii! Si toate schimbarile sunt... oportunitati! Pentru fiecare dintre noi, pentru fiecare brand si... pentru cele ce vor sa fie! Sa ne simtim binecuvantati! Traim timpuri in miscare si lumi in schimbare, ca oameni in transformare!
Cateva idei despre aceste transformari am incercat sa prind in rubrica din ultimul numar al revistei Business Woman.

Publicat in Comunicare in Arena

De ce da Statul Roman bani Bisericii Ortodoxe Romane? Pentru ca este o obligatie legala, pe care si-a asumat-o! Hai, sa ne amintim de masurile domnitorului Alexandru Ioan Cuza, ale guvernului condus de Mihail Kogalniceanu, de Dimitrie Bolintineanu si de Costache Negri! Averile manastiresti au fost trecute in proprietatea statului roman, s-au constituit Domeniile Statului, s-a trecut la o mai buna expolatare a terenului arabil, a padurilor etc. Insa Statul Roman si-a asumat obligatia sa sustina financiar Biserica Ortodoxa Romana. O intelegere, un contract, un cuvant se respecta! Nu discutam de bunurile manastirilor grecesti sau slavone, despre manstirile inchinate, de atitudinile calugarilor de aici... Discutam de faptul ca atunci s-a impus limba romana la slujbele religioase, de autocefalia Bisericii Ortodoxe Romane, de averile manastirilor romanesti, care de-a lungul timpului au fost inzestrate de boieri si domnitori, care au trecut atunci in proprietatea statului, statul asumandu-si niste obligatii. Iar deciziile si intelegerile de atunci au fost esentiale pentru statul roman! Haideti, sa nu uitam despre ce e vorba! Evident, trebuie tinute gestiuni, trebuie lamurite niste lucruri, toti avem pacate, chiar si unii dintre slujitorii Bisericii Ortodoxe Romane... Dar sa stim totusi despre ce este vorba! Si, daca un acord este atat de vechi incat a intrat in manualele de istorie, nu inseamna ca aceia care au lipsit de la lectiile de istorie sa vorbeasca precum acesta nu ar exista!

Publicat in Stil de viata
Joi, 18 Aprilie 2013 17:36

Parul bogat, succes si seductie

Atat de inradacinata este in noi simbolistica parului incat nici nu ne dam seama pe de-a-ntregul de felul in care ne marcheaza, desi la o simpla si rapida analiza am fi uimiti chiar si numai de expresiile pe care le folosim si care trimit la podoaba capilara. Atunci cand suntem disperati, cand ne aflam intr-o situatie in care sentimentele de frica de domina exclamam fara exitare: M-am ras! Cine e intr-o situatie delicata, de cumpana, simte si afirma ca viata ii depinde de un fir de par. Cine vrea sa mai aranjeze o prezentare, de exemplu, cu care vrea sa impresioneze, desi e nesigur de continutul acesteia, spune ca mai trebuie sa o coafeze... 
Da, stim, ca un par frumos si bogat e dovada vitalitatii, fecunditatii, bogatiei! Nu degeaba paparudele isi despleteau parul ca sa aduca ploaia, ca pamantul sa fie udat si bogat! Nu degeaba zanele au parul lung si frumos, iar Rapunzel este salvata de parul ei cel bogat si atat de lung incat fiul de imparat reuseste sa urce pe el in turn pentru a o salva. Da, parul bogat vorbeste despre vitalitatea noastra, e semn de recunoastere si, in situatii limita, are darul de a ne salva. Nu numai ca in povesti fetele pierdute de imparat erau recunoscute dupa parul lor de aur, dar astazi istoria noastra personala poate fi decriptata analizand firul de par... Scenariile gen Gattaca nu sunt prea departe! Trebuie asadar sa avem de grija de parul nostru! Simbolizeaza si vorbeste despre intreaga noastra fiinta! Si sa avem grija cui ii daruim o suvita!... Va mai amintiti western-urile acelea alb-negru in care flacaul plecat in cautarea aurului si bogatiei in Vestul Salbatic tinea la mare pret suvita iubitei sale, blonda de preferinta?! In perioada victoriana, era obiceiul ca o logodna sa fie pecetluita prin daruirea unei suvite, iar in cazul ruperii logodnei suvita era inapoiata. Simboliza inchinarea, promisiunea, supunerea, asteptarea, daruirea. Povesti peste povesti, mituri si legende, ziceri si proverbe vorbesc despre simbolistica parului pe care ni-l dorim mereu bogat, lung si frumos.
Caderea parului ne inspaimanta. E semn ca ne pierdem vitalitatea, poate fi semn de boala, de batranete... Nu putem accepta asa ceva! Trebuie sa ni-l ingrijim, sa fim atenti ce mancam (conteaza ceea ce mancam ca sa avem un par frumos si o piele stralucitoare!), trebuie sa ni-l spalam cu grija, sa folosim sampoane si lotiuni cu ingrediente naturale, dar suntem mereu si in cautarea unor solutii noi si inovatoare... Atunci cand auzi de un sampon cu ginseng, urzica, nuc si chinina, automat ai incredere, pentru ca sunt ingredientele traditionale folosite pentru ingriirea parului. Astepti insa si altceva! Ceva nou! Ceva inovator! Ceva care sa completeze si sa imbogateasca actiunea ingredientelor naturale. Iar noile produse Capilar +, lansate de Gerocossen, aduc tocmai asa ceva: un ingredient cu totul remarcabil - complexul activ brevetat Procapil®, o combinatie de trei substante active (biotinoyl tripeptide-1, apigenin, acid oleanolic) cu actiune specifica asupra celor trei cauze ale alopeciei: micro-circulatie deficitara, atrofie foliculara cauzata de dihidrotestosteron (hormonul care declanseaza alopecia) si imbatranirea foliculului.
Am folosit toate produsele din aceasta gama si cred ca de-acum o sa le folosesc in fiecare primavara, insa ceea ce imi place in mod special este samponul pe care il folosesc destul de des. Imi place culoarea, imi place mirosul, imi place cum imi simt parul dupa aceea. Si-mi place si ambalajul produsului! Stiu ca se discuta in ultima vreme ca produsele romanesti sunt bune, dar - pentru a avea succesul dorit - au nevoie de ambalaje mai atractive, de promovare mai puternica. Dar Gerocossen este unul din brandurile romanesti ale caror produse au ambalaje bine realizate, atractive, tonice, placute! Samponul Capilar + o sa va placa si din acest punct de vedere, al prezentarii!

Publicat in Stil de viata
Miercuri, 17 Aprilie 2013 22:22

Sanse online

Intalnirea de astazi cu echipa de la Trinitas TV, condusa de Mihaela Poenaru, mi-a daruit un nou ritm, mai calm, mai cald, mai linistit, de care cu totii avem nevoie macar din cand in cand... Discutiile calme, calde si linistite, incep sa devina din ce in ce mai rare. Suntem mereu mai grabiti spre noi si noi orizonturi, spre noi si noi informatii si descoperiri... N-avem insa voie sa ne uitam traditiile, esentele, lucrurile de suflet, caci n-am mai fi noi si nici n-am mai stii ce-am fi... Asa ca, astazi, m-am bucurat sa-mi amintesc cu drag de copilaria la tara, de albinele care m-au mai si intepat, de mierea cea dulce, de propolisul vindecator, de lucrurile acelea simple pe care ma bucur sa vad ca asa incet-incet le redescoperim si, chiar daca nu le gasim pe rafturile atat de comode ale supermarketurilor, ci doar in anumite magazine specializate sau online, le cautam pentru ca am ajuns la concluzia ca ele sunt cele care ne fac bine... Am vorbit din nou de beneficiile produselor apicole in forma lor pura si cruda, dar va trebui sa vorbim pe indelete si de oportunitatea pe care ne-o ofera online-ul de a ajunge la aceste produse sanatoase si bune, traditionale si... la moda! Da, online-ul este o sansa pentru produsele traditionale romanesti! Online-ul este o sansa pentru producatorii romani! A comanda online e simplu, rapid, comod. Si este alegerea cu care putem da o sansa in plus nu numai produselor noastre, ci si sanatatii noastre! Pentru un producator roman este mult mai simplu si mai accesibil sa vanda online si sa se promoveze online. Iar daca produsele sale sunt de calitate reactia rapida din mediul online, comentariile de pe bloguri, forumuri sau facebook, nu fac decat sa-i aduca un plus de notoritate. Cei care isi respecta consumatorii, iar produsele de calitate pe care le ofera sunt o mandrie personala, nu se tem de reactiile rapide ale mediului online, de libertatea si viteza din online. Dimpotriva! In plus, companii romanesti, precum Apiland, ofera nu numai produse de calitate, ci si lectii de viata, despre frumusete si respect. Aflati mai multe urmarind aceasta editie a emisiunii Talent si efort.

Publicat in Stil de viata
Luni, 15 Aprilie 2013 09:40

Roua florilor

Dimineata am nevoie de ceva tonic, de ceva inviorator, de ceva energizant. Dar care sa ma faca si frumoasa! Asa ca am inceput sa folosesc gelul de curatare cu laptisor de matca de la Gerocossen. Nici nu se putea altfel! Ca doar imi place sa incerc noi si noi produse! Mai ales, daca sunt romanesti! Si mai ales daca sunt cu ingrediente naturale! Iar laptisorul de matca, pe care de-a lungul timpului l-am folosit in diferite masti cosmetice, m-a convins ca este ceva de-a dreptul miraculos! De la bun inceput am avut asadar incredere in acest gel de curatare cu laptisor de matca! Insa ceea ce-mi place extrem de mult la acest produs este... mirosul! Si chiar nu ma asteptam! Stiu ca in mod normal nu ar trebui sa te intereseze mirosul cosmeticelor pe care le folosesti, ca doar nu sunt pentru nas, ci pentru piele! Insa, sincera sa fiu, pentru mine mirosurile conteaza foarte mult! Chiar si in cazul cosmeticelor!... Iar acest gel de curatare are un miros atat de tonic si de inviorator, incat ma face sa-mi incep zilele cu elan, ma ajute sa ma concentrez pe ceea ce am de facut si-mi da incredere in mine. Mi se pare ca roua florilor cu care se spalau dimineata fetele de imparat! Ulterior am constat ca are, printre ingrediente, extract de Citrum Medica Limonum (Lemon), despre care am aflat ca are rolul de a combate oboseala fizica si psihica, fiind folosit din cele mai vechi timpuri in cosmetica si in uleiurile de masaj, avand darul de a linisti, de a alunga stresul, de a creste puterea de concentrare. Poate acesta i-o fi secretul!...
Pot sa spun asadar ca increderea in produsele romanesti iti e rasplatita! Ca producatori, precum Gerocossen, stiu sa ofere consumatorilor lor produse de calitate, produse care uimesc! Unul dintre acestea este, pentru mine, acest gel de curatare cu laptisor de matca, care simti cum iti lasa fata curata si care te face sa te simti puternica si stralucitoare, gata sa infrunti toti balaurii dintr-o zi! Iar mirosul acela de proaspat, de lamaie, de campuri de flori acoperite de roua diminetii, te face sa incepi cu drag si cu bucurie o noua zi! Da, unele lucruri au darul de a te face, pur si simplu, bucuros!

Publicat in Stil de viata
Duminica, 14 Aprilie 2013 16:54

Redescoperiri

In week-end-uri avem grija de noi, ne curatam gandurile, tenul, biroul de acasa, hainele preferate, ne facem ordine printre sentimente si prin sertare... In week-end-uri mai aflam cate ceva nou despre frumusetea noastra cea de toate zilele, mai citim ceva filosofie sau ne reintoarcem la cartile care ne-au format. In week-end-uri invatam sa fim noi, mai buni, mai intelepti, mai curati. Cata nevoie avem de zilele acestea linistite, in care ne adunam, descoperim bloguri noi pe care sa le citim, ne plimbam prin parcul inflorit, descoperim lucruri noi, dar totusi vechi de cand lumea... De curand, eu am descoperit cat de minunat poate sa fie gustul de polen crud de trandafir salbatic, de castan si de mur, de mar sau de salcie! Poate ca multi cunosc doar gustul polenului uscat si nu sunt deloc impresionati de acesta. Ar trebui insa sa incerce polenul crud, care nu numai ca astfel isi pastreaza intacte beneficiile pentru sanatate si frumusete, dar are si un gust minunat! Un mic dejun sanatos cu o salata de fructe si niste polen crud presarat pe deasupra este inceputul unei zile pline de energie! Este inceputul unei zile frumoase! Asa ca de-acum am intotdeauna in congelator niste polen crud pentru dimineata! Iar in week-end-urile petrecute acasa, seara, ma rasfat cu o masca cu laptisor de matca pur si crud de la frigider! Este esential ca acestea sa fie pastrate corespunzator, polenul crud - la congelator, iar laptisorul crud - la frigider. Sunt noile produse pe care le-am descoperit si pe care le recomand cu draga inima! Zi de zi! Nu doar in week-end! Despre polenul crud si laptisorul de matca pur aflati si din aceasta editie a rubricii Ce se intampla, doctore?.

Publicat in Stil de viata
Vineri, 12 Aprilie 2013 20:26

Cunoasterea este putere

Cunoasterea iti da putere. Puterea de a vindeca. Puterea de a-i ajuta pe ceilalti. Puterea de a face bine...
A invata in permanenta, a fi la curent cu tot ceea ce e nou in domeniul tau este esential si elementar. Dar parca in domeniul medical cuvintele au o alta greutate, iar medicii stiu cel mai bine ca trebuie sa invete in permanenta. Astazi, medicii de familie au raspuns initiativei doamnei doctor Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrica-ginecologie, cu supraspecializare in tratamentul infertilitatii, director medical al Clinicii Fertilia, partipand la primul curs din seria dedicata unei probleme din ce in ce mai grave - infertilitatea. Ne-am bucurat sa o sprijinim pe doamna doctor Ruxandra Dumitrescu in demersurile ei de comunicare si ne-am bucurat sa fim parte la un asemenea eveniment de succes, cu parteneri precum Help Net, Farmacia unde te simti bine, si Antibiotice Iasi, companie romaneasca ale carei produse trateaza unul din trei romani si care are produse apreciate pe pietele externe. Fara a uita nici de sustinerea Gedeon Richter, care tocmai a lansat un nou tratament medicamentos revolutionar pentru fibromul uterin. La finalul cursului, pentru a se familiariza si cu alte produse din zona suplimentelor nutritive, care sunt de mare ajutor pentru o viata sanatoasa, medicii de familie au primit mostre Lysi si Hofigal. A fost un eveniment care mie, personal, in aceste zile de discutii aprinse, inclusiv in privinta domeniului medical din Romania, mi-a dat sentimentul de normalitate. O tara cu asemenea oameni dornici sa invete, cu asemenea profesionisti care impartasesc din experienta lor, cu asemenea evenimente de tinuta, imi doresc!

  •  

Publicat in Comunicare in Arena
Vineri, 12 Aprilie 2013 09:14

Ce inseamna sa fii brander

Sunt brander, deci exist! nu este o figura de stil, ci o realitate a zilelor noastre. Este vorba de modul in care ne traim cu adevarat viata sau ne lasam doar dusi nepasatori de curent. Este o asertiune ce priveste in egala masura implicarea noastra in lume si in evenimentele prin care trecem. A fi brander tine astfel atat de existenta noastra personala, cat si de cea sociala.

Se discuta din nou despre brandul de tara… Eu cred ca brandul de tara depinde de fiecare dintre noi. De modul in care reusim sa punem in valoare bogatia culturala, naturala, de traditii si de valori a acestei tari. Sa le transformam pe fiecare in adevarate branduri. Si ma refer la actiunea fiecaruia dintre noi. Va trebui sa anulam continutul de realitate al atat de dureroaselor cuvinte: Frumoasa tara, pacat ca-i locuita! Tara va fi cu adevarat frumoasa, atunci cand frumusetea ei va proveni din noi, pentru ca tara nu e un exponat de muzeu. Si, daca noi nu suntem convinsi de aceasta frumusete, daca noi nu o transmitem, cum ar putea altii sa o cunoasca si sa se bucure de ea?
Nu numai brandul de tara nu este - si nu poate fi - o abstractiune. Brandurile in genere nu desemneaza doar un producator si un produs sau un serviciu, nu se rezuma la un semn sau la un slogan, ci reprezinta inainte de toate o comunitate. Comunitatea celor care apreciaza acel brand, ii dau viata, traiesc prin acel brand. Tocmai aceasta traire, aceasta forta vitala, este cea care face diferenta dintre un brand si un simplu produs. Un brand are exact forta fanilor lui. El se naste odata cu aceasta comunitate si dispare odata cu ea. De aceea, a sti sa produci, a sti sa vinzi si a fi in stare sa creezi un brand sunt lucruri total diferite, chiar daca in experientele de succes ele se impletesc si se sprijina reciproc.
Cu alte cuvinte, daca traim cu adevarat, daca ne intereseaza, ne pasa, ne pasioneaza ceea ce facem in viata, in fiecare zi si in fiecare clipa, suntem branderi. Daca nu, traim mimetic, nepasatori. Daca stim sa ne bucuram de viata, daca punem pasiune in ceea ce traim, in ceea ce facem, suntem branderi. Pentru ca pasiunea pusa in joc la intalnirea noastra cu un produs cultural, cu un performer sportiv, cu un proiect politic, cu un produs sau un serviciu de care intelegem sa ne folosim spre a da un plus de culoare, de viata, chiar si faptului divers, aceasta pasiune, daca este cu adevarat vitala, va fi si contagioasa, va fi virala si va transforma acel produs intr-un brand.
Brandurile sunt create de noi, traiesc prin noi si mor odata cu dezinteresul nostru fata de ele. Iar acest lucru este valabil pentru orice fel de brand. Cel mai remarcabil performer sportiv sau cultural nu va deveni un brand, daca nimeni nu va fi interesat de acea performanta. Nici un produs sau serviciu nu va deveni un brand, chiar daca acopera o cerinta esentiala, daca nu va purta cu sine o poveste, daca nu va trezi o emotie care sa ceara cu necesitate a fi povestita, a fi impartasita cu ceilalti. Brandul nu este numai o valoare personala, ci o valoare comuna, o valoare impartasita, ce traieste prin nevoia de a fi povestita, transmisa celor din jurul tau.
De aceea, daca traiesti cu adevarat, daca te bucuri, daca clipele, gesturile si faptele tale nu curg pe langa tine nebagate in seama, ci tu le traiesti cu adevarat, punand pasiune si interes in ceea ce faci si in ceea ce se intampla cu tine, atunci nu ai cum sa nu fii un brander. Pentru ca, daca iti pasa, vei vrea sa comunici, sa povestesti, sa le impartasesti si celorlalti descoperirile tale, lucrurile care iti fac viata mai frumoasa sau mai urata. Si atunci vei contribui la crearea si la sustinerea unor branduri sau la decaderea altora. Pentru ca brandurile adevarate au intotdeauna o poveste de spus. O poveste pe care nu rezisti sa nu o repovestesti. Iar atunci cand nu mai au o astfel de poveste, inseamna ca sunt deja pe moarte. Astfel, putem spune ca, daca existi cu adevarat, daca iti traiesti cu adevarat viata si nu te lasi tu trait de ea, atunci cu siguranta esti un brander, esti un fauritor de branduri. Si, in egala masura, e adevarat ca, daca esti un brander, inseamna ca iti traiesti cu adevarat viata, ca esti viu, ca stii sa te bucuri de viata, pe scurt, ca existi.
Astazi, suveran nu mai este producatorul si nici macar vanzatorul. Astazi, suveran este branderul, adica fiecare dintre noi. Evident, intr-un mod diferit, in functie de nivelul nostru de implicare, de pofta de viata pe care o avem fiecare dintre noi. De modul in care stim sa ne bucuram si sa ripostam, de modul in care stim sa comunicam. Iar astazi fiecare poate comunica fara restrictii nu numai cu vecinii sau cu colegii, ci cu oamenii din lumea larga. Astazi, avem cu adevarat o comunicare bidirectionala intre brand si publicul acestuia.
Forta oricarei comunicari si a oricarei comunitati sta in libertatea ei, dar si in modul in care reuseste sa se apere de riscul haosului. In cadrul oricarei comunitati puternice, exista anumiti lideri de opinie. Sunt cei care initiaza si sustin directiile de dezbatere, care dau un plus de culoare si de motivare subiectului. Pentru orice brand, este esential sa se plaseze intr-o interactie cat mai stransa, mai directa si mai plina de viata cu comunitatea sa, cu acesti lideri de comunicare si, prin intermediul lor, cu toti fanii sai.
Comunicarea bidirectionala cred ca reprezinta problema esentiala a oricarui brand. Trebuie sa invatam sa iesim din pasivitate. Sa invatam sa ne exprimam. Sa invatam sa comunicam. Numai asa vom putea avea branduri puternice. Iar asta inseamna o economie puternica. Asta inseamna un climat politic sanatos. Inseamna o tara puternica si o adevarata prosperitate nationala. Inseamna un adevarat brand de tara. Nu o simpla imagine, un simplu slogan, ci un adevarat brand.
Insa si aceasta comunicare trebuie deprinsa. In egala masura, de catre branduri si de catre publicul acestora. Nu este usor, dar este fascinant. Experienta pe care a cunoscut-o nucleul de comunicare creat in jurul initiativelor promovate de Brander. The Original Brander, este, intr-adevar, captivanta. Iar actiunile intreprinse, atat in blogosfera sau pe retelele de socializare, prin stimularea celebrului word of mouth sau in cadrul interactivitatii din comunitatea Dacic Cool, reprezinta fiecare o noua dovada a importantei pe care o are constientizarea faptului ca noi, fiecare dintre noi, suntem adevaratii branderi. Suntem cei care misca lumea, cei care dau valoare unui brand.

Publicat in Comunicare in Arena
Marti, 09 Aprilie 2013 09:08

In cautarea frumusetii

Pasionatii astronomiei stiu ca undeva in apropierea Constelatiei Leului se gaseste o constelatie cu o istorie aparte - Coma Berenices. Se spune ca Berenice, sotia regelui Ptolemaeus al III-lea Euergetes, le-a promis zeilor ca-si va taia lungul sau par, pentru care era admirata si invidiata de o lume intreaga, daca sotul ei se va intoarce victorios dintr-o periculoasa campanie militara din Siria. Zeii au tinut cu Ptolemeu, iar ea s-a tinut de cuvant, si-a taiat pletele si le-a oferit in dar zeilor, lasandu-l in Templul Afroditei. Impresionati, zeii l-au aruncat pe cer, transformandu-l intr-o noua constelatie - Coma Berenices. Pentru ca parul nostru vorbeste despre frumusetea noastra, despre dragostea noastra, despre sacrificiile pe care suntem in stare sa le facem pentru cei pe care-i iubim... Parul simboliza intreaga noastra fiinta. Ne taiem parul atunci cand vrem sa declaram ca ne supunem unor forte de deasupra noastra. Botezul se marcheaza prin taierea motului, calugarii catolici poarta tonsura ca semn al alegerilor lor, la fel calugarii budisti. Parul si felul in care alegem sa-l purtam e o declaratie a intentiilor noastre, a convingerilor noastre, a vietii noastre. Si ne dorim un par frumos si ingrijit pentru a arata ca suntem frumosi, sanatosi, plini de viata, de elan, de idei, tineri si tonici. Ni-l vopsim, daca e cazul, si ni-l ingrijim zilnic. Si mereu ne dorim sa mai aflam cate ceva despre ingrijirea lui. Despre un nou sampon sau un nou balsam, despre o masca de par sau despre o lotiune tonica, despre lucrurile naturale si sanatoase care ii fac bine, il fac stralucitor si rezistent. In emisiunea domnului profesor Mencinicopschi - Profu' Menci - am discutat despre noua gama Activa Plant a brandului romanesc Gerocossen. Pentru ca nu trebuie sa uitam de ingredientele traditionale pe care acest brand romanesc, care, de peste 20 de ani, ne oferea produse excelente la preturi prietenesti, stie sa le valorifice in noi si noi retete. Pana la urma asta iti aduce succesul! Sa stii sa imbini traditia cu noile descoperiri, ingredientele traditionale cu ingredientele revolutionare. Urmariti emisiunea aici.

Publicat in Stil de viata
 

Ultimele comentarii

RSS